معاون توسعه و زیربنایی سازمان امور عشایر ایران:

جامعه عشایری ۳۵ حرفه و پیشه را در کشور پشتیبانی می کنند

معاون توسعه و زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: جامعه عشایری با عرضه و تقاضایی که دارند تا ۳۵ حرفه و پیشه را در کشور پشتیبانی می کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، مهدی میزبان در مراسم معارفه سرپرست امور عشایر جنوب کرمان با اشاره به اینکه عشایر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارند که 1.5 درصد جمعیت کشور محسوب می‌شود، افزود:  ۱۰۴ ایل و ۵۵۲ طایفه مستقل در کشور داریم که ۸۰درصد طوایف عشایری در دو استان سیستان و بلوچستان و کرمان زندگی می‌کنند.

وی با بیان اینکه عشایر با کوچ خود به کسب و کار در هر منطقه رونق می‌دهند و تا ۳۵ حرفه و پیشه را در کشور پشتیبانی می کنند، افزود: عشایر ۲۵درصد گوشت قرمز و ۳۵درصد صنایع دستی کشور را تامین و ۳۵میلیون هکتار مرتع را مدیریت می‌کنند.

میزبان با اشاره به اینکه عشایر ارتباط مستقیم با طبیعت، آب و مرتع دارند، گفت: کشور در کمربند خشک قرار دارد که ۲۰سال است بر خشکسالی اثر گذاشته و منابع آب و مرتع کاهش یافته و بر زندگی عشایر تاثیر منفی گذاشته و احتمال کوچ آنها به حاشیه شهرها و گرایش به یکجانشینی را افزایش داده است.

رویکرد تنوع بخشی به فعالیت ها در تولید، اشتغال و درآمد عشایر

معاون توسعه و زیربنایی سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: سازمان امور عشایر برای برنامه هفتم توسعه رویکرد تنوع بخشی به فعالیت ها در تولید، اشتغال، درآمد و ارتقای معیشت عشایر را در پیش گرفته است.

وی ادامه داد: یکی از این برنامه‌ها توسعه صنایع دستی عشایر است و یکی از مناطقی که صنایع دستی درخور توجهی دارد استان کرمان و مناطق جنوب آن است که ما از مرحله تولید و پشتیبانی تا فروش صنایع دستی را در قالب خوشه پشتیبانی می کنیم.

میزبان گفت: طرح دوم ما توسعه گیاهان دارویی شامل مراحل کشت، جمع آوری و فرآوری این نوع گیاهان است که جنوب کرمان هم گیاهان دارویی منحصر به همین منطقه دارد که می‌توان برای آن برنامه‌ریزی کرد.

معاون توسعه و زیربنایی سازمان امور عشایر ایران افزود: طرح سوم، توسعه گردشگری جامعه محور است که باید با آموزش همراه باشد تا از آسیب های اجتماعی جلوگیری شود.

وی طرح چهارم را ارتقای بهره‌وری نظام دامداری عشایر در قالب زنجیره تامین و تولید گوشت قرمز عنوان کرد.

افزایش فشار به کشاورزان و عشایر با حذف ارز 4200 تومانی

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس نیز در این نشست گفت: با حذف ارز 4200 تومانی فشار بر کشاورزان و عشایر افزایش یافت که برای جلوگیری از فساد و هدر رفت منابع ضروری بود.

ذبیح الله اعظمی افزود: بودجه بخش کشاورزی اصلا مناسب نیست و یکی از ایرادهای آن حذف بودجه آبیاری نوین است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان هم در این نشست گفت: تولید و سلامت و استمرار در تولید چندین مولفه امنیت غذایی محسوب می‌شوند که این چرخه در جنوب کرمان کامل است.

احمد احمدپور با بیان اینکه جنوب کرمان از کوچ پذیرترین مناطق استان است، افزود: این منطقه تنوع اقلیمی، مراتع خوب و صنایع دستی متنوعی دارد.

در پایان این مراسم "ناصر احمدیوسفی" به عنوان سرپرست امور عشایر جنوب کرمان معرفی و از زحمات "اسلام شاهرخی" مدیرکل پیشین امور عشایر جنوب کرمان تقدیر شد.

• تاریخ درج خبر : جمعه ٢٦ اسفند ١٤٠١ - ١٤:١٧