معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران:

اختصاص 2514 میلیارد تومان در سفرهای استانی رئیس جمهور به حوزه عشایر

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر گفت: در سفرهای استانی رئیس جمهور 2514 میلیارد تومان در بخش های مختلف به حوزه عشایر اختصاص داده شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، مهدی میزبان روز پنجشنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با بیان این مطلب اظهار داشت: این میزان اعتبار برای انجام امور زیربنایی، تولیدی، خدمات رسانی، عمرانی و همچنین پرداخت تسهیلات به این قشر تولیدکننده اختصاص یافته است.

وی افزود: این منابع اعتباری در استان های مختلف در حال تخصیص است و امیدواریم با تخصیص این اعتبارات گام های مهم برای رونق اقتصادی عشایر برداشته شود.

میزبان با اشاره به بروز خشکسالی های شدید در کشور و بروز خسارت به عشایر ادامه داد: ۲۳ گونه نژاد دامی در کشور وجود دارد که این گونه ها بر اساس اقلیم های مختلف در حال پرورش و زیست هستند که اگر این دام های مولد را از دست دهیم کشور دچار خسران زیادی خواهد شد.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: خشکسالی، کاهش میزان تولید علوفه در مراتع، گرانی نهاده های دامی و پایین بودن قیمت دام زنده یکی از دغدغه های اصلی و مهم عشایر در شرایط کنونی است.

وی افزود: خشکسالی از ۱۸ سال پیش گریبانگیر عشایر است و این رویه در دو سال گذشته به حداکثر رسیده و دامداران برای تهیه علوفه مجبور به فروش دام مولد خود شدند.

میزبان اظهار داشت: قمیت نهاده های دامی تا ۶ برابر افزایش یافته اما میزان افزایش قیمت دام زنده و گوشت قرمز به ۲ هم برابر نمی رسد در این شرایط دامداران عشایری بالاجبار دام خود را با قیمت بسیار پایین عرضه می کنند.

وی گفت: برای کاهش اثرات خشکسالی در مناطق عشایری، طرح های متعددی در دست پیگیری و اجرا است تا با پرداخت تسهیلات برای تامین علوفه مدت دار، تامین نهاده دامی، خرید امانی دام و صادرات دام عشایر بخشی از مشکلات و دغدغه های این دامداران کاسته شود.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: برای صادرات ۲۰۰ هزار راس دام عشایر برنامه ریزی و مجوز آن دریافت شده و تاکنون ۱۰ هزار راس دام به مقصد کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شده است.

وی با بیان اینکه یک راهکار برای کاهش اثرات خشکسالی و کمک به معیشت عشایر، تنوع دادن به منابع درآمدی این قشر است، افزود: تلاش داریم تا با طرح های ۹ گانه منابع درآمدی عشایر افزایش یابد و در این خصوص طرح ها تهیه شده و در مرحله ابلاغ است.

میزبان خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری، توسعه باغات در زمین های شیبدار، توسعه کشت گیاهان دارویی، تولید صنایع دستی و زنبورداری از جمله این طرح ها است.

• تاریخ درج خبر : شنبه ٢٨ آبان ١٤٠١ - ٠٩:٤٣