جشنواره "زیبایی اسب ترکمن" ثبت ملی می شود

شانزدهمین جشنواره ملی " زیبایی اسب اصیل ترکمن" در کلاله برگزار شد

رئیس سازمان امور عشایر ایران در شانزدهمین جشنواره ملی "زیبایی اسب ترکمن" گفت: برنامه هایی در وزارت جهاد کشاورزی برای ثبت ملی این اثر فرهنگی و ورزشی در دست پیگیری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نماینده ویژه وزیر جهاد کشاورزی در استان گلستان و رئیس سازمان امور عشایر ایران در مراسم افتتاح شانزدهمین جشنواره ملی "زیبایی اسب ترکمن" در روستای صوفیان شهرستان کلاله  اظهار داشت: با ویژگی های منحصربفردی که نژاد برتر اسب اصیل ترکمن دارد و با سرمایه گذاری در این زمینه می توانیم در کشور و در دنیا مهد پرورش اسب اصیل ترکمن باشیم.

عباس پاپی زاده با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی اقدام به استقرار دبیرخانه ملی اسب ترکمن در شهرستان کلاله کرده است، گفت: برنامه هایی برای ثبت ملی جشنواره زیبایی اسب ترکمن در دست اقدام است که همکاران ما در وزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری مراحل ثبت ملی این اثر فرهنگی و ورزشی مهم کشور هستند.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد مرکز اصلاح نژاد اسب اصیل ترکمن در کشور، افزود: نیاز داریم مرکزی در کشور با تکیه بر اساتید و دانش آموخته های اصلاح نژاد دام کشور به صورت علمی بر روی این موضوع کار کنند که در دست اقدام است و یک کار بسیار ارزشمند و زیربنایی برای اسب اصیل ترکمن است.

پاپی زاده با بیان اینکه ایجاد مرکز تخصصی تشخیص DNََA و هویت گذاری اسب ترکمن در حال انجام است، افزود: این موضوع چه در بحث ورزشی و چه در بحث تجارت داخلی و صادرات قطعا مورد نیاز است و نیازمند این هستیم که اسب ها در مرکزی تایید هویت شوند تا اسب های اصیل از سایر اسب ها مشخص شوند.

استان گلستان ظرفیت عظیمی در پرورش اسب دارد

رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: هماهنگی خوبی در دانشگاه های استان صورت گرفته تا بتوانیم در اسب داری و ورزش های مربوط به اسب به خصوص اسب اصیل ترکمن رشته های تحصیلی دانشگاهی خوبی را راه اندازی کنیم.

وی گفت: استان گلستان ظرفیت عظیمی در پرورش اسب دارد چه در بحث منابع طبیعی و آب و هوای متنوعی که در اختیار این صنعت ارزشمند دارد و چه در بحث نیروهای بومی و ارزشمندی که مهارت و دانش لازم را در پرورش اسب دارند.

پاپی زاده گفت: اما مروز شاهد این هستیم که علاقه مندان زیادی در گلستان و استان های همجوار با علاقه خاصی به اسب ترکمن می پردازند و هزینه های خوبی را در این زمینه انجام می دهند که نیاز به ساماندهی دارد تا این موضوع به نحو مناسب تری پیگیری شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران در پایان با تاکید بر تجاری سازی و صادرات اسب اصیل ترکمن، اظهار امیدواری کرد با تلاش های صورت گرفته، معرفی و شناساندن اسب اصیل ترکمن هم به کشور و هم در عرصه بین المللی همراه با موفقیت باشد.

• تاریخ درج خبر : يکشنبه ٢٥ ارديبهشت ١٤٠١ - ١٧:١١