پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


سرپرست سازمان امور عشایر ایران:

جامعه عشایری به لحاظ اقتصادی مفیدترین قشر کشور هستند

سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: عشایر ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کنند و به لحاظ اقتصادی مفیدترین قشر کشور هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، عباس پاپی زاده در برنامه زنده تلویزیونی "بررسی مشکلات دامداران عشایری" در شبکه ایران کالا اظهار داشت: در ۵۰ و ۶۰ سال گذشته و در دولت های مختلف به عشایر به عنوان یک جامعه مهم و تولید کننده نگاه نشده است.

وی بیان داشت: امروز باید کارهای زیادی در مورد توسعه زیرساخت ها در مناطق عشایری مثل تامین آب، راه برق و... انجام دهیم.

پاپی زاده ابراز داشت: ۱.۲درصد جمعیت کشور را عشایر تشکیل می دهند که ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کنند و  به لحاظ اقتصادی مفیدترین قشر کشور هستند.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: در برنامه ریزی های کشور شهروندان شهری و روستایی دیده شده اند اما عشایر دیده نشده اند به عنوان مثال در قانون مالیات بر ارزش افزوده، حق عشایر فراموش شده بود که در مجلس در سال ۹۶ پیگیری کردیم و در قانون آورده شد.

وی با بیان اینکه امروز میراث دار کارهای انجام نشده برای عشایری هستیم، گفت: متولی راه در کشور وزارت راه و شهرسازی است ولی در قانون چیزی به عنوان ایلراه وجود ندارد و در سازمان امور عشایر که متولی امور عشایر است اعتباری برای راه های عشایری نداریم.

پاپی زاده خاطرنشان کرد: با همت دولت و تاکید رئیس جمهور محترم و وزیر محترم جهاد کشاورزی در خصوص جامعه عشایری، به آینده امیدوار هستیم.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه باید بررسی کنیم دولت ها چقدر یارانه به عشایر داده اند و عشایر چقدر به دولت یارانه می دهند، ادامه داد: ۹۵درصد علوفه مورد نیاز عشایر توسط خود عشایر تامین می شود و تنها ۵درصد آن را به صورت یارانه داده ایم لذا باید بررسی کنیم عشایر در قبال این ۵درصد چه خدماتی را به کشور داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه وقتی جلوی صادرات دام عشایر را می گیریم یعنی عشایر دارند یارانه به کشور می دهند، گفت: اخیرا با تاکید وزیر جهاد کشاورزی مجوز صادرات دام عشایر را گرفتیم و این صادرات توسط تعاونی های عشایری انجام می شود و سود آن نیز به عشایر می رسد و در حال حاضر چندهزار دام عشایر برای صادرات به کشورهای همسایه در قرنطینه هستند.

پاپی زاده با بیان اینکه امسال تصمیمات خوبی برای تامین نهاده های دامی مورد نیاز عشایر گرفته شده است، گفت: در سال ۹۹ مجموع نهاده دامی که برای عشایر تامین شد ۵۳۰ هزار تن بود اما این رقم در ۹ ماه امسال از 530 هزار تن گذشته و تا پایان سال حدود 230 هزار تن دیگر هم در دست تامین است و با موسسه جهاد استقلال تفاهنامه امضا کرده ایم که با همکاری تشکل های عشایری نهاده دامی عشایر را از طریق صادرات دام تامین کنیم.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به مشکلات تضامین بانکی برای پرداخت تسهیلات به عشایر، ابراز داشت: سیستم بانکی کشور تولید کننده را ذلیل کرده و زور مدیران هم به بانک ها نمی رسد.

وی افزود: عشایر ملکی ندارد که به عنوان ضمانت تسهیلات، در اختیار بانکها قرار دهند و با پیگیری هایی که در وزارت جهاد کشاورزی انجام شده روش جدیدی را در بخش تضامین تسهیلات بانکی عشایر پیگیری می کنیم.

پاپی زاده اضافه کرد: در این روش با توافقی که با بانک عامل صورت می گیرد، صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایر به صورت اعتباری ضمانت تسهیلات پرداختی به عشایر را می کند و نیازی به سند و ملک نیست و وزیر محترم جهاد کشاورزی خیلی خوب روی این قضیه کمک می کنند تا مشکل وثیقه بانکی مربوط به تسهیلات پرداختی به عشایر برطرف شود.



آیا دامداری های صنعتی هم می توانند مانند عشایر به کشور کمک کنند؟

 غدیری رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان کشور نیز که در این برنامه حضور داشت در سخنانی گفت: امروز ۲۵ درصد تولید کشور را مدیون عشایر هستیم اما آیا حق عشایر را ادا کرده ایم؟ آیا دامداری های صنعتی می توانند در حوزه امنیتی و دفاعی و یا در حوزه گردشگری مانند عشایر به کشور کمک کنند.

مجید موافق با بیان اینکه بخشی از مشکلات عشایر مربوط به سیاستگذاری‌های اشتباه برای این جامعه است، اظهار داشت: کشورهای همسایه از ظرفیت تولیدات عشایر استفاده می‌کنند اما در کشور ما مدتها صادرات دام که می تواند به عشایر کمک کند را ممنوع اعلام کردیم.

  • تاریخ درج خبر : سه شنبه ٢٨ دی ١٤٠٠ - ٠٧:١٨
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: